Vaša potovalna agencija, ki nudi ugodne počitnice, smučanje, letalske karte, potovanja, apartmaji in še mnogo več.
Letovanja
Zimovanja
Izleti
Letalske karte
Križarjenja
Capo Verde - skupinski odhod 2017

ZELENORTSKI OTOKI – PREPLET ZELENO-BELIH PODOB RAJA
Skupina zelenortskega arhipelaga leži med Afriko, Ameriko in Evropo ter predstavlja najbolj zahodno točko Afrike. Otoki vas bodo navdušili s svojo neokrnjeno naravo, živahno mešanico afriške in portugalske kulture in izvrstno kulinariko. Poseben pečat potovanju zagotovo dajejo prijazni domačini, skrite vasice in odmaknjenost ter spokojnost, katero skupaj obudi občutek tropske edinstvenosti. Zelenortski otoki so za vsakogar željnega drugačnosti.
VRHUNCI: Afriški Karibi, ki jih turizem (še) ni pokvaril; raj za ljubitelje morske hrane, vpliv Cesarie Evore – karizmatične bosonoge dive, ki je ponesla otoško glasbo v svet, raj za ljubitelje deskanja in kajtanja, ki čakajo na svoj sanjski val. Modrina morja, toplina sonca in neskončne plaže vas vabijo...

 

RAZPISANA SKUPINSKA ODHODA
ODHODI: 28.10. in 09.12.2017
ČAS POTOVANJA: 9 dni / 7 noči
NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 15
ŠT. PRODUKTA: 86539


1. dan: (LJUBLJANA) – BERGAMO – SAL
Zbirališče potnikov na letališču Bergamo v popoldanskih urah ali na Miklošičevi ulici v Ljubljani (doplačilo za prevoz) ter vožnja do letališča. Polet letala predvidoma v popoldanskih urah. Po pristanku, sledi vožnja do vašega obalnega letovišča Crioula club hotel & resort. Nastanitev in nočitev.
2. dan: Prosto za počitek, spoznavanje resorta in raziskovanje bližnje okolice.
3. dan: Prosto za hotelske dogodivščine ali pa se z nami (za doplačilo) podajte na izlet, ki ga imenujejo tudi »Vulkan zdravja«. Zapeljali se boste do mirujočega vulkana, kjer se nahajajo znane soline, po katerih je otok dobil ime, Pedra de Lume. V tem fascinantnem in edinstvenem okolju bo strokovna ekipa Wellnes centra poskrbela za vašo popolno sprostitev. Program dobrega počutja je sestavljen iz 3 delov: talasoscrub (masaža s pilingom iz naravne soli iz vulkana), fangoterapija (blatna kopel) in talasoterapije (termalna kopel v vodi iz solin). Po končanem tretmaju boste prejeli še skodelico vročega čaja. Vrnitev v hotel.
4. dan: Prosto za razvajanje v hotelu ali pa se z nami podajte na celodnevno Safari turo po otoku (za doplačilo). Z mini busom boste odkrivali najbolj zanimive kotičke otoka Sal: naravni rezervat Murdeira Bay, kjer je čudovit razgled na »Levjo goro«; ogled glavnega mesta Espargos, kjer boste lahko nakupovali v tipičnih trgovinicah in dobili občutek kako domačini živijo. Ogled ribiške vasice Palmeira in naravnega bazena Buracona, kjer se voda neprestano obnavlja in se lahko ob primernem vremenu tudi okopate; sledi vožnja čez puščavo in mimo edinih zelenih površin na otoku, Terra Boa. Pot vas bo vodila do Pedra de Lume, mirujočega vulkana, ki je eden najbolj slikovitih krajev na otoku. Zaradi vdiranja vode, so v notranjosti kraterja nastale soline, iz katerih še danes pridobivajo sol. Po želji se lahko v solinah tudi okopate. Sledi kosilo v restavraciji s čudovito lego in pogledom na soline. Vožnja do Sharks Bay-a, kjer si boste lahko od blizu ogledali morske pse. Za konec izleta pa še postanek na Punta Preti, priljubljeni plaži surferjev z vsega sveta. Vrnitev v hotel.
5. dan: Dan prost za počitek.
6. dan: Prosto za počitniške užitke, ki jih lahko popestrite s štirikolesniki in se skupaj s izurjenim vodnikom popeljete po slikoviti okolici Santa Marie, oaze Berona in puščavske planjave Algodosiro ter sipine Ponte Preta. Izlet primeren za vse, ki si želijo malo akcije. Vrnitev v hotel.
7. dan: Prosto za zadnje užitke na soncu in plaži. Od otoka Sal se lahko poslovite na izletu s katamaranom »Bazof« (za doplačilo): sproščeno popoldne na morju s katamaranom Bazof. Vožnja do Murdeira, kjer boste imeli čudovit pogled na »Levjo goro«. V turkizni vodi se boste okopali in snorkljali ter naučili lovit ribe po Caboverdsko. Zvečer vam priporočamo obisk mesteca Santa Maria, kjer boste spoznali še očarljivo nočno življenje in se prepustili kreolskim ritmom.
8.-9. dan: SAL- BERGAMO - (LJUBLJANA)
Zvečer vožnja na letališče in polet proti Bergamu, kjer boste pristali predvidoma ob 06.00 zjutraj naslednjega dne. Avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).

 

Termin: 28.10. – 04.11.2017
CENA ŽE OD: 1.199 €
Pavšalna cena za 1. otroka 2 – 12 let z 2 odraslima: 729 €
Pavšalna cena za 2. otroka 2 – 12 let z 2 odraslima: 799 €
Termin: 09.12. – 16.12.2017
CENA ŽE OD: 899 €
Pavšalna cena za 1. in 2. otrok 2 – 12 let z 2 odraslima: 709 €

 

Cena vključuje: letalski prevoz Bergamo - Sal - Bergamo, letališke takse in pristojbine, prevoz letališče - hotel - letališče,
namestitev v Crioula clubhotel&resort 3-4* v dvoposteljni standard sobi, ALL INCLUSIVE po programu hotela, vizum,
slovenskega spremljevalca (minimalno prijavljenih 15 oseb) in organizacijo potovanja.
Možno doplačilo (ob prijavi): povratni prevoz na letališče: 115 € (minimalno prijavljenih 15 oseb)
Obvezna doplačila (ob prijavi): doplačilo za gorivo (bo objavljeno najmanj 21 dni pred odhodom), ob prijavi manj kot 20
oseb: 50 €/osebo (velja za odhod 09.12.2017) (v kraju samem): turistična taksa 2,20 €/os/dan na recepciji hotela

 

FAKULTATIVNI IZLETI (plačilo predstavniku na kraju samem):
• Vulkan zdravja: Cena od: 40 €/osebo
* Safari tura po otoku: Cena od 40 €/osebo
• Moto quad: Cena od: 35 €/osebo
• Izlet s katamaranom »Bazof«: Cena od: 49 €/osebo Cena vključuje: pijačo in prigrizke
Opomba: program se zaradi prilagajanja letalskim prevozom lahko spremeni. Ob prijavi potrebujemo kopijo potnega lista,
katerega veljavnost mora biti še najmanj 3 mesece od dneva zaključka potovanja.

CARINTIA Polje 5, SI-2391 Prevalje, Tel.: +386 (0)2 82 40 603, Email: carintia@siol.net