Vaša potovalna agencija, ki nudi ugodne počitnice, smučanje, letalske karte, potovanja, apartmaji in še mnogo več.
Letovanja
Zimovanja
Izleti
Letalske karte
Križarjenja
Capo Verde - 2018

Otočje Cabo verde ali Zelenortski otoki ležijo v Atlantiku, v kristalno čistem morju približno 460 km zahodno od senegalskega polotoka Cabo verde / Zeleni rt po katerem so tudi dobili ime. Otočje sestavlja 10 naseljenih otokov vulkanskega izvora, katerih skupna površina obsega približno 4.000 km. Otočje se razteza v smeri Afrike kot puščica in se od zahoda, kjer so otoki visoki (npr. najvišji Fogo 2.829 m) do vzhoda spuščajo pravzaprav do popolnoma ravninskih otokov kot sta Boa vista in Sal z maksimalno višino 300-400 m. So najbolj zahodna točka Afrike. Afriška plat se kaže v karakterističnih vasicah, skozi divjo naravo in neskončne bele peščene plaže. Pridih je prisoten skozi oziroma preko religije (ki je krščanska) in ustavni ureditvi- politični demokraciji. Na otokih živi približno pol miljiona prebivalcev. V 15. stoletju, so otoke odkrili Portugalci in jih delno poselili, kasneje pa so postali središče trgovine s sužnji. Po dolgih stoletjih portugalske kolonizacije, leta 1975 kot portugalska kolonija izbojuje neodvisnost. Prvotno so imeli komunistično ureditev,kasneje, podobno ter približno v enakem času kot Slovenija uvedejo demokracijo. Prebivalci (večina) so Kreoli (potomci Afričanov in Portugalcev), so izjemno prijazni do tujcev oziroma turistov. Seveda živijo po pregovoru » pusti za jutri kar lahko storiš danes. Turistično najbolj razvita sta otoka Sal (z mednarodnim letališčem imenovanim po osamosvojitelju izpod Portugalske - Amilcar Cabral-u) ter Boa Vista (ki tudi ima mednarodno letališče).

Ljudje - prijazni, lepi, ponosni, Glasba – “morna” – zvrst glazbe, ki je neskočno, otožna, govori o upanju, ljubezni, in težkem življenju, “funana” - zvrst glasbe, pa je ritmično hitrejša in je zmes afro- latino ritmov. Najbolj znana in popularna prebivalka ter obenem “ambasadorka”otokov ( tudi že 4 x nastopila v Ljubljani)je pevka Cesaria Evora. Plaže - “neskončno” dolge in bele peščene, plaže, Morje - toplo in kristalno čisto Hrana – pravi kraj za ljubitelje morske, hrane, Šport – potapljanje.

IZ BERGAMA

Hotel CRIOULA 4*

www.crioula-clubhotel.com      

Lega

Prenovljeni hotel leži tik ob dolgi peščeni plaži Santa Maria s kristalno čistim morjem, do približno 1,5 km oddaljenega mesteca Santa Maria vodi sprehajalna pot, letališče 16 km. Hotelski kompeks sestavlja centralni del, sedem dvonadstropnih stavb in bungalovov.

Namestitev

v standardnih sobah glavne zgradbe ali bungalovih; 1/2, 1/2+1 in 1/2+2; klima, telefon, Sat-TV, hladilnik, sef, kopalnica (prha/WC, sušilnik za lase), balkon ali terasa.

Hotelska ponudba glavna restavracija s samopostrežnimi obroki (zajtrk, kosilo in večerja). V sklopu hotela so sezonsko odprte 3 restavracije (Club, Beach, in Xango), 2 bara, bazen in bazen za otroke, trgovina s spominki, ambulanta z oskrbo za prvo pomoč.

Šport in zabava

zunanji bazen s teraso za sončenje (brezplačni ležalniki in senčniki), otroški bazen, kopalne brisače(kavcija), mednarodna dnevna in večerna animacija (plesi,glasba, razni showi, aerobika, tekme v odbojki), mini klub za otroke (proti doplačilu tudi varstvo).Ostale športne aktivnosti: mini golf, namizni tenis, odbojka na plaži, nogomet, balinanje, za doplačilo: šola potaplanja, wind in kite surfing.

Storitev

ALL INCLUSIVE od 08:00 do 24:00

Pijača dobrodošlice, samopostrežni zajtrk, kosilo in večerja, neomejena količina pijače ob obrokih iz avtomata (voda, brezalkoholne pijače, hišno vino in kava), točene lokalne brezalkoholne in alkoholne pijače ter prigrizki ob določenih urah, dnevne aktivnosti in večerno animacijo, 1x poskusni potop v bazenu, kopalne brisače, medicinska oskrba prve pomoči, uporaba športnih naprav/objektov v sklopu hotela. Za koriščenje All Inclusive storitve potrebno nositi PVC zapestnico, ki velja kot dokaz o plačani storitvi. All inclusive ne vključuje vseh uvoženih ustekleničenenih in žganih pijač, espresso kave, vse dodatne storitve se plačujejo s kartico Crioula, ki jo dobite na recepciji hotela in jo polnite z poljubnimi zneski po vaši izbiri.

*Opis programa je informativen, natančni opis (tudi po urah) prejmete na recepciji hotela ob namestitvi.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Bergamo-Sal-Bergamo, letališke takse 71 €, transfer letališče-hotel-letališče, 7x namestitev v dvoposteljni sobi, ALL INCLUSIVE po programu hotela, italijansko zdravstveno zavarovanje 79 €, vizum 25 €, predstavnik agencije Caboverde Time.

INFORMACIJE O POLETU: direkten let, odhod: BGY 18:20 – SID 21:35 / povratek: SID 22:25 – BGY 07:05 + (NEDELJA ZJUTRAJ), prevoznik ITC – Meridiana Fly.  Ure letov so informativne. S strani letalskega prevoznika lahko pride do sprememb predvidene ure odhoda leta zaradi tehničnih ali organizacijskih razlogov, zato boste potrditev predvidene ure odhoda in ostale informacije prejeli nekaj dni pred odhodom.Največja dovoljena masa prtljage znaša 15 kg na osebo. 
Za kite/wind surf (max 32 kg) se doplača na letališču: 75 €/smer (obvezna najava).

INFORMACIJE O PREVOZU: lasten prevoz do letališča; možnost ugodnejšega parkiranja. Pri individualnih odhodih je možno doplačilo za transfer do letališča in nazaj.
OBVEZNO DOPLAČILO (ob prijavi) : doplačilo za gorivo bo objavljeno najkasneje 20 dni pred odhodom, za APRIL 43,90 €/osebo, za MAJ 35,75 €/osebo.
DOPLAČILO ZA NAMESTITEV V BUNGALOVU (od 12 let dalje): 79 €/osebo/teden;
BUNGALOV S POGLEDOM NA MORJE (od 12 let dalje): 118 €/osebo/teden;
Mini suita (od 12 let dalje): 189 €/osebo/teden;
Suita (od 12 let dalje): 219 €/osebo/teden.
MOŽNA DOPLAČILA: dodatni teden in enoposteljna soba na vprašanje. Otrok do 2. leta plača vizo 25 € in letališke takse 71 €.
OBVEZNO DOPLAČILO (v hotelu) : turistična pristojbina 2,50 €/osebo/dan (od 16 let dalje).

CARINTIA Polje 5, SI-2391 Prevalje, Tel.: +386 (0)2 82 40 603, Email: carintia@siol.net