Po poteh Avsenika

Številka ponudbe: 00|4358
Kategorija:

Odhod s Koroške do Begunj, kjer je bival naš največji narodno zabavni ansambel Avsenik.

Opis

DATUM: 22. September

Vstopne postaje: Prevalje, Ravne na Koroškem, Dravograd

Naš izlet bomo pričeli s tematsko vodenim ogledom po kraju, kjer se je z ustvarjanjem Slavka in Vilka Avsenika rodila narodno-zabavna glasba. Od njune rojstne hiše, na vrtu katere še vedno stojijo beli kostanji, se bomo podali na pot, polno zgodb in spomina na Jožovčevega Slavca.

Izvedeli bomo kam je mladi Slavko hodil v šolo in kje se je prvič srečal z notnim črtovjem. Med ogledom pa bomo izvedeli veliko prigod iz Slavkovih mladih dni. Ogled kraja bomo zaključili na mestu njegovega zadnjega počitka.

Po ogledu se bomo okrepčali v gostilni Pri Jožovcu. Začetek gostinstva Pri Jožovcu v Begunjah sega v davno leto 1865, ko sta Janez in Katarina Avsenik kupila hišo od mizarja Jožovca, jo preuredila v gostilno in jo poimenovala kar po domače - Pri Jožovcu. Ravno v tej gostilni, kjer bomo imeli kosilo so bratje Avsenik prvič zaigrali na vrtu pod kostanji.

Po kosilu sledi ogled prenovljenega Muzeja Avsenik, ki predstavlja zbirko, ki je doživeta pripoved časa, v katerem sta aktivno ustvarjala Vilko in Slavko Avsenik. Na ogled so postavljene prve Avsenikove plošče, še nikoli javno objavljene fotografije iz zakulisja snemanj pa tudi fotografije družine Avsenik. Ogledali si bomo glasbene instrumente, ki so bili v lasti članov ansambla, ter  spominski sobi posvečeni družini Avsenik skozi čas, z ohranjenim starim pohištvom. Pogledali pa si bomo tudi film o življenju in ustvarjanju Avsenika ter poslušali vinilne plošče na starinskem gramofonu.

Po muzejo boste imeli čas za samostojne oglede. Lahko si boste ogledali Robačnekov mlin, cerkev sv. Urha, grobišče talcev in park ob graščini Katzenstein z deli arhitekta Jožeta Plečnika.

Končna obvestila o uri odhoda in točen program boste prejeli najmanj 5 dni pred odhodom.

V ceni

*organiziran avtobusni prevoz

*spremljevalca na avtobusu

*tematsko voden ogled

*vstopnino za Avsenikov muzej

*Kosili v gostišču Pri Jožovcu

*organizacijo izleta

*vodenje izleta

 

Cena na osebo pri 25 prijavljenih 49 €
Cena na osebo pri 35 prijavljenih 43 €
Cena na osebo pri 45 prijavljenih 38 €

 

Osnovna cena:Pokličite

Povpraševanje

Odraslih
+ -
Otoroci
+ -