Čarobna Adventna pot na Katschbergu

Številka ponudbe: 00|10083
država
Avstrija
kraj
Katschberg
Kategorija:

Doživite predbožični čas nekoliko drugače, daleč od sijočih mestnih stojnic in mestnega vrveža… visoko v gorah sredi neokrnjene narave na poseben, čaroben način… kot so ga praznovali nekoč. Visoko v gorah Koroške vas bo s prijetnim vzdušjem očarala katschberška adventna pot.

Opis

Odhod: 10.12.2022

Odhod iz Prevalj ob 08:00 uri ter vožnja mimo Holmeca, Celovca, Spittal-a do Katschberga, ki leži na 1600 m.

Najprej se bomo na naši poti ustavili pri razglednem stolpu Pyramidenkogel na vrhu Jedvovce, ki je s 100 m višine najvišji leseni razgledni stolp na svetu. Med vzponom po 441 stopnicah in med vožnjo s panoramskim dvigalom boste lahko uživali v razgledu 360 stopinj na čudovito koroško jezersko in gorsko pokrajino. Z razglednega stolpa se boste lahko spustili tudi (doplačilo) po najvišji zaprti drči v zgradbi, dolžine 120 m.

Sledi vožnja do Renwega in vzpon do 1600 m visoko ležečega koroškega smučišča Katschberg. Iz smučarske vasice se bomo podali v neokrnjeno naravo, kjer se je ustavil čas. Shuttle bus nas bo peljal skozi vasico do vstopne točke adventne poti.

Na to posebno doživetje se tisti, ki radi čas preživite aktivno, podate peš po gozdni poti v objemu svežega gorskega zraka in gora na višini 1750 m v naravnem rezervatu Gontal. Dva in pol kilometra dolga zimska pohodniška pot vodi do izhodiščne točke v Adventno vas in je še posebej romantična, ko jo osvetlijo velike lesene laterne. Na to čarobno pot pa se lahko iz vasice Katschberg podate tudi s kočijo (doplačilo), ki vas bo pripeljala do idilične koče Pritzhutte, ki se nahaja pred vstopom v Adventno vas.

V ljubki koči se lahko okrepčate ob domačih dobrotah, ali pa se preprosto pogrejete s toplim napitkom. Od koče se boste po 2 km dolg krožni poti ob spremljavi božične glasbe sprehajali po Adventni vasi, ki jo obdajajo z ljubeznijo restavrirani kozolci, tematske lesene hiške, ki vabijo s spominki, rokodelskimi izdelki, tradicionalnimi in živimi jaslicami.

Toplo pijačo boste lahko v poseben termo lonček, ki ga boste prejeli ob vstopu na Adventno poti, natakali na čajnih postajah, ki vas bodo spremljale na poti.

Na poti pa vas bosta v božično vzdušje popeljala tudi glasba in božične pesmi, ki jih prepevajo regionalni pevci. Pustite se očarati in se potopite v prav posebno gorsko vzdušje.

Prosto do odhoda.

Povratek do avtobusa je možen po isti poti peš ali s kočijo. Odhod avtobusa okoli 18.00 ure.

Filmček kako izgleda pothttps://youtu.be/cKICzrjlGSQ

V ceni

Cena vključuje :

• prevoz s turističnim avtobusom,

• vstopnino na razgledni stolp

• shuttle bus do Adventne poti

• vstopnino v Adventno vas

• poseben termo lonček in čaj na čajnih postajah

• turistično vodenje, organizacijo izleta

• osnovno nezgodno turistično zavarovanje

Cena :

77,00 / osebo pri prijavi najmanj 40 oseb

47,00 otroci do 6. leta starosti (brez termo lončka)

53,00 otroci od 6.-12. leta starosti (brez termo lončka)

Doplačilo:

• vožnja s kočijo 24,00 EUR / odrasli; 12,00 EUR / otroci 3-15 let

• spust po drči z razglednega stolpa od 130 cm telesne višine 4,50 EUR

POMEMBNO: cene veljajo pri udeležbi najmanj 40 potnikov na avtobusu.

V primeru manjšega števila udeležencev znaša doplačilo za izvedbo 9 EUR/osebo (plačilo pred odhodom ).

V kolikor bo prijavljenih manj kot 30 oseb, si agencija pridržuje pravico izlet odpovedati v zakonskem roku.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Odhod Povratek Število dni Cena
10.12.2022 10.12.2022 0 77.00 € / osebo / basic

Osnovna cena:77.00 €

Povpraševanje

Odraslih
+ -
Otroci
+ -