DUNAJ in ZOO - jesenske počitnice

Številka ponudbe: 00|6026
država
Avstrija
kraj
Dunaj
Kategorija:

V času vladanja Franca I. (1792-1835) je Dunaj dobil prvo žirafo kot darilo. Zaradi nje pa je prišlo v mestu do "žirafamanije" v smislu oblačil, modnih dodatkov in uporabnih predmetov z motivom žirafe. 

Živalski vrt je na področju palače Schoenbrunn (del Unescove kulturne dediščine) in je med turisti priljubljen tako zaradi dvorca kot vrtov, ogromnega rastlinjaka za palme in metulje (Palmhaus), kot tudi zaradi živalskega vrta.

Na sprehodu po mestu bomo spoznali tudi nekaj tisoč let evropske zgodovine in moč nekdanje monarhije.

Opis

Odhod: 4.11.2022 Odhod turističnega avtobusa iz Raven na Koroškem ( 06:15) in Prevalj ( 06:30) ter vožnja mimo Holmeca, Graz-a na Dunaj. Prihod na Dunaj okoli 10.00 ure. Najprej obisk najstarejšega evropskega živalskega vrta, ustanovljen že leta 1752, ki je bil nekajkrat nagrajen za najboljši evropski zoo. Nahaja se v nekdanji poletni cesarski rezidenci Schönbrunn, ki je uvrščena na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Med 5-urnim obiskom bomo videli živali iz celega sveta, si ogledali živali med hranjenjem in se sprehodili med drevesnimi krošnjami po brvi 10 m nad tlemi in ob tem uživali v čudovitem razgledu na živalski vrt, park Schönbrunn in mesto.

Popoldne se bomo podali v center mesta in si ogledali avstrijski parlament, dunajsko mestno hišo in univerzo, številne razkošne parke ter mestne palače. Med sprehodom po mestu bomo spoznali palačo Hofburg, od koder danes Avstrijo vodi njihov predsednik, mogočno gotsko cerkev sv. Štefana, državno opero in slaščičarno Sacher, kamor boste lahko peljali svoje vnuke na slavno Sahar tortico. Povratek iz mesta je predviden okoli 18 ure. Prihod domov v poznih večernih urah.

V ceni

Cene veljajo pri udeležbi najmanj 40 potnikov na avtobusu.

V primeru manjšega števila udeležencev je doplačilo za izvedbo izleta odvisno od števila prijavljenih.

Cena vključuje prevoz s turističnim avtobusom, zunanje oglede po programu, turistično vodenje, organizacijo izleta, osnovno nezgodno turistično zavarovanje.

Doplačilo:

Vstopnina v živalski vrt :

- 12 EUR za otroke od 6.-19. leta /osebo

- 22 EUR za odrasle / osebo

Odhod Povratek Število dni Cena
04.11.2022 04.11.2022 0 48.00 € / osebo / basic

Osnovna cena:48.00 €

Povpraševanje

Odraslih
+ -
Otroci
+ -