Islandija, razkošje narave - hotel 4*

Številka ponudbe: 01|2547
država
Severna Evropa
kraj
Islandija
Kategorija:

Med škrati in troli in drugimi vilinskimi bitji, med vulkani in gejzirji na »ledeni kapljici« med Atlantskim oceanom in Severnim morjem.

Osnovne informacije

Čas potovanja: 5 dni / 4 noči
Najmanjše št. potnikov: 35

Opis

Popust za zgodnje prijave

  • 50 EUR na osebo za prijave do 90 dni pred odhodom

Popust se upošteva ob potrditvi rezervacije in se izključuje z ostalimi popusti in akcijami. Velja do 90 dni pred odhodom oz. do zapolnitve prostih mest.

Naša dodana vrednost

  • prostrana polja lave
  • blatni vrelci z brbotajočo vročo zemljo
  • velikanski ledeniki
  • bruhajoči gejzirji
  • vijugaste ledeniške reke
  • geotermalna kopališča

1. dan: LJUBLJANA-KEFLAVIK–polotok REYKJANES–REYKJAVIK
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let v Keflavik. Po pristanku vožnja z avtobusom po polotoku Reykjanes do Hafnirja, kjer se stikata evrazijska in severno ameriška tektonska plošča. Vožnja do Reykjavika, nastanitev v hotelu in prenočevanje.

2. dan: REYKJAVIK (»ZLATI TRIKOTNIK«: ?HINGVELLIR–GEJZIR STROKKUR–SLAP GULLFOSS-SKALHOLT) / zajtrk
Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) celodnevnega izleta po t. i. »Zlatem trikotniku«. Vožnja do narodnega parka ?hingvellir, kjer je bil leta 930 ustanovljen prvi islandski parlament. Sprehod med skalami okamenele lave. Nadaljevanje poti do geotermalnega območja gejzirjev, kjer boste videli Veliki gejzir ter gejzir Strokkur, ki bruha vsakih 5 do 10 minut. Nadaljevanje poti do slapa Gullfoss (Zlati slap), ki v treh stopnjah pada 32 m globoko v sotesko. Ogled cerkve Skalholt. Vrnitev v Reykjavik in prenočevanje.

3. dan: REYKJAVIK (ogled REYKJAVIKA in/ali MODRA LAGUNA) / zajtrk
Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) ogleda Reykjavika, kjer živi več kot polovica vseh Islandcev. Reykjavik je najsevernejša prestolnica na svetu. Ogled starega in novega mestnega dela, pristanišča, veličastne Hallgrimurjeve cerkve, Perlana (Bisera), ogled skulptur Asmundur Svensson in Narodnega muzeja. Popoldne prosto ali (doplačilo) izlet v Modro laguno, kjer se boste lahko okopali v geotermalni vodi. Prenočevanje.

4. dan: REYKJAVIK (»JUŽNA AVANTURA«: SLAP SELJALANDSFOSS–SLAP SKOGAFOSS–VIK–LEDENIŠKI JEZIK SOLHEIMAJOKULL) / zajtrk
Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) celodnevnega izleta »Južna avantura«–dan v islandski naravi, doživetje kontrastov, ki jih lahko ponudi samo ta posebna dežela: ogledali si boste slap Seljalandsfoss, ki se spektakularno spušča 60 m v globino in velja za enega največkrat fotografiranih slapov na Islandiji. Sledil bo ogled največjega in morda najbolj obiskanega slapa Skogafoss. Postanek v mestecu Vik za lepe posnetke in krajši sprehod po črnem pesku. Če bo vreme dopuščalo, doživetje Solheimajokulla, ki je jezik znanega ledenika Myrdalsjokulla. Prenočevanje.

5. dan: REYKJAVIK–KEFLAVIK–LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku prosto za samostojne sprehode, izlete ali še zadnje nakupe spominkov. V kolikor bo vreme dopuščalo, boste lahko odpluli na morje in oprezali za kiti (doplačilo na potovanju) ali se odločite za jahanje islandskih konjev (doplačilo na potovanju). Prevoz do letališča Keflavik in let v Ljubljano. Prihod na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana v poznih večernih urah.

V ceni

letalski prevoz v ekonomskem razredu letališke, varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo avtobusni prevozi po programu 4 prenočevanja z zajtrki v izbrani kategoriji hotela v dvoposteljnih sobah avtobusni prevoz letališče–polotok Reykjanes-hotel–letališče na Islandiji slovensko vodenje in organizacija potovanja -|-letalo

Odhod Povratek Število dni Cena
02.10.2020 07.10.2020 5 1099.00 € / osebo

Osnovna cena:1099.00 €

Povpraševanje

Odraslih
+ -
Otroci
+ -