Mantova, Verona in Gardsko jezero

Številka ponudbe: 00|10156
država
Italija
kraj
Italija
Kategorija:

Prečudovita Italija, doživite lepote Verone in Mantovega.

Opis

1. dan: LJUBLJANA-MANTOVA-VERONA-GARDSKO JEZERO

Odhod iz Prevalj  v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja mimo Ljubljane do Italije in po avtocesti do Mantove. Utrjeno mesto je zgrajeno na polotoku in ga s treh strani obdaja voda. Mantova očara obiskovalca s svojo renesančno podobo. Mesto uvršneo na Unescov seznam vam bo razkrilo osrednji trg, vojvodsko palačo, trg Sordello in trg Mantegna. V popoldanskih urah vožnja do romantične Verone. Mesto je znano prizorišče ene največjih tragičnih ljubezenskih zgodb-Romea in Julije. Ogledali si boste nekatere mestne znamenitosti: Areno, trg Bra, Zeliščni trg, znameniti balkon, pod katerim je Romeo osvojil Julijino srce, Gosposki trg, grobnico Scaligierijev, pomembne mestne plemiške družine ... Nekaj prostega časa za sprehod in nakupe. Pozno popoldne vožnja do hotela v okolici mesta, nastanitev, večerja in nočitev.

2. dan: GARDSKO JEZERO- LAZISE-SIRMIONE-PESCHIERA-LJUBLJANA
Po zajtrku vožnja do največjega italijanskega jezera-Gardskega, kjer si bomo ogledali starodavno mesto Sirmione, ki leži na koncu 4 km polotoka. Sprehodili se bomo skozi srednjeveška vrata in se podali na sprehod po starem mestnem jedru danes mondenega letovišča z zanimivo arhitekturo in mnogimi restavracijami in trgovinami ter si lahko privoščili kakšno "lopato" pregrešnega sladoleda. Dan bomo popestrili s prijetno hojo in kapučinom na obalni promenadi mesteca Lazise ter se predali vzdušju Gardsko jezero. Pozno popoldne povratek proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v večernih urah.

 

 

V ceni

Cena vključuje
prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3* v okolici Verone, 1 x polpenzion, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.
 
Doplačilo po želji: enoposteljna soba 20
 

Cena glede na število prijavljenih oseb:
pri udeležbi 40 oseb 166  €
pri udeležbi 35 oseb 175 €
pri udeležbi 30 oseb 188 €

Osnovna cena:Pokličite

Povpraševanje

Odraslih
+ -
Otroci
+ -