Miramare - Devin – Oglej – Gradež

Številka ponudbe: 01|4190
Kategorija:

Nam najbližja italijanska regija ponuja raznovrstno pokrajino. Od Jadranske obale na jugu čez plodne planjave proti goratemu severu. Ta raznolikost pa ni samo njena geografska značilnost, ampak se odraža tudi v arhitekturi, etnologiji in na drugih področjih. Seveda pa je to tudi domovina zamejskih Slovencev.

Osnovne informacije

Čas potovanja: 1 dan
Najmanjše št. potnikov: 30

Opis

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

  • pri udeležbi najmanj 40 oseb - 46 EUR
  • pri udeležbi najmanj 30 oseb - 53 EUR

Ali ste vedeli?

Da je bila Aquileia v rimskih časih 3. največje mesto imperija? Uničili so ga Huni med pohodom proti Rimu. Atila je poskrbel, da od mesta ni ostalo ničesar.


LJUBLJANA-MIRAMARE-OGLEJ-GRADEŽ-LJUBJANA
Odhod avtobusa ob 8.00 z obračališča mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani. Vožnja po avtocesti mimo Postojne in Sežane v Italijo. Nadaljevanje vožnje mimo Trsta do gradu Miramare. Ogled belega gradu, obdanega s čudovitim parkom in bogato urejeno notranjostjo. Vožnja do Devinskega gradu, ki je še danes v lasti plemiške družine in katerega je v preteklosti obiskalo mnogo zgodovinskih osebnosti. Naslednji postanek bo Oglej oziroma Aquileia, v rimskem času ena večjih rimskih vojaških postojank in v 4. st. središče krščanstva s sedežem škofije. Čudovita bazilika slovi po talnih mozaikih z zgodbami stare zaveze in kripti (degli Affreschi in degli Scavi). Možnost ogleda zanimivega arheološkega muzeja s predmeti starorimskega cesarstva ali sprehod čez mesto kjer je vsak kotiček po svoje zanimiv saj skriva pozno antične in srednjeveške razvaline. Nadaljevanje poti do kraja Gradež (Grado), ki je znan kot otok sonca. Sprehod po starem ribiškem naselju, ki danes sodi med najlepše kopališke kraje na Jadranu bo čudovit zaključet izleta. Odločite se lahko tudi za vožnjo z ladjico po „laguni”. Vrnitev v Ljubljano v večernih urah.

Odhodi

Ob predhodni najavi (ob rezervaciji) je možen vstop na:

POČIVALIŠČU LOM - približno 20 min po odhodu iz Ljubljane
POČIVALIŠČU RAVBARKOMANDA - približno 30 min po odhodu iz Ljubljane
SEŽANA - pred železniško postajo, približno 60 min po odhodu iz Ljubljane

V ceni

Osnovna cena:Pokličite

Povpraševanje

Odraslih
+ -
Otoroci
+ -