Nepal - pod plaščem Himalaje

Številka ponudbe: 01|7334
država
Azija - Daljni Vzhod
kraj
Nepal
Kategorija:

Raj za ljubitelje trekinga in divje narave, ki se razteza od sten Himalaje do tropske džungle.

Osnovne informacije

Čas potovanja: 12 dni / 11 noči
Najmanjše št. oseb: 10
Čas za prijavo: 30 dni pred odhodom
Vizum: nepalski

Opis

Zlati templji, v katerih se odsevajo podobe mogočnih gora. Raj za ljubitelje trekinga in divje narave, ki se razteza od sten Himalaje do tropske džungle. Srednjeveška mesta Katmandu in Pokhara. Odmaknjene gorske vasice se zdijo kot pravljični park za pohodnike, kjer urejene poti, slikovite tržnice in spokoj budističnih templjev sestavijo popolno potovalno izkušnjo.

Nepal ima kar 29 milijonov prebivalcev ter se razprostira v smeri vzhod-zahod med Indijo in Kitajsko. Gorati severni del države se ponaša s kar osmimi od skupno štirinajstih osem in več tisočaki. Med njimi je tudi Mount Everest, najvišja gora sveta.

1.dan: LJUBLJANA–EVROPA–KATHMANDU / obroki na letalu
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika ali prevoz iz Ljubljane na enega od okoliških letališč in polet preko enega izmed letališč v Kathmandu.

2. dan: KATHMANDU / večerja*
Pristanek (predvidoma v dopoldanskih urah) v mestu templjev, Kathmanduju, glavnemu mestu Nepala, ki je dobilo ime po lesenem tempeljskem kompleksu »Kasthmandap«, svetišču v središču mesta. Po opravljenih carinskih formalnostih se bomo zapeljali do hotela. Po krajšem počitku nas čaka raziskovanje enega izmed najzanimivejših mest na svetu. Videli bomo staro versko in kulturno središče mesta- trg Durbar, staro kraljevo palačo Hanuman Dhoka, številne hindujske templje in povezovalni labirint ulic, po katerem se prijetno malce izgubiti… V mestu celo živi živa boginja Kumari, ki naj bi bila reinkarnacija boginje device. Nato se bomo odpeljali do enega najstarejših verskih objektov v Nepalu,  Swayambhunath oziroma Opičjega templja. S templja se razprostira prelep pogled na gorovje Himalaja, dolino in glavno mesto Kathmandu. Prevoz do hotela, večerja in nočitev.

3. dan: KATHMANDU / zajtrk , večerja*
Po zajtrku se bomo posvetili znamenitostim okolice mesta. Najprej bomo obiskali najpomembnejši tempelj boginje Šive na indijskem subkontinentu, imenovan tud nepalski Varanasi - Pashupatinath ob reki Bagmati. Obiskali bomo tudi Boudhanath, ki je največja in najpomembnejša budistična stupa na svetu. Vožnjo bomo nadlajevali do mesta Bhaktapur,  bivše prestolnice in starodavnega centra v Kathamandujski dolini.  Bhaktapur bogati neskončna vrsta hindujskih templjev in zelo lepo ohranjeno mestno jedro. Po ogledu bo sledila vožnja do severovzhodno do Nagarkota (2.715 m), kjer se nam bodo odprli mogočni pogledi na Mount Everest in ostale vrhove gorovja Himalaja, visoke nad 7.500 m. Če bo vreme dopuščalo, bomo tam počakali prekrasen sončni zahod. Prevoz do hotela in nočitev.

*Za doplačilo se lahko odločite tudi za zgodnji panoramski let fantastičnih vrhov Himalaje, jezer in ledenikov.

4. dan: NAGARKOT – POKHARA / zajtrk, večerja
Zbudili se bomo zgodaj, saj nas čaka kratka pot do Nagarkota, kjer bomo lahko ujeli sončni vzhod nad Mount Everestom. Prihod nazaj v hotel in zajtrk. Sledi slikovita vožnja po razgibani pokrajini vzdolž obronkov s snegom pokrite Himalaje do prečudovite Pokhare. Na poti se bomo ustavili v gorski vasici Bandipur, pomembna postojanka, ki je ohranila veliko izvirne lesene arhitekture in avtentično vzdušje. Prihod v Pokharo, drugo največje mesta v Nepalu, ki je hkrati odlično izhodišče za številne lepe trekinge po okolici. Nočitev v hotelu.

5. dan: POKHARA / zajtrk, večerja*
Po zajtrku so bomo podali na odkrivanje Pokhare, znane po osupljivi naravi. Sprva se bomo zazrli v bučno reko Seti Gandaki, ki teče tudi skozi mesto, na svoji poti od izvira pa oblikuje čudovite soteske. Nato se bomo spustili v sveto jamo Gupteswar Gupta ter si ogledali zanimiv podzemni pojav, ki so ga poimenovali Hudičev slap. Obiskali bomo tudi Mednarodni gorski muzej. Popoldan se bomo odpravili na obisk v tibetanski begunski center, kjer bomo spoznali njihov način življenja in kulturo. Proti večeru se bomo zapeljali še do Binghyabasini templja, po ogledu sledi odhod proti jezeru Phewa, kjer si bomo privoščili domače specialitete. Odhod proti hotelu in nočitev.

(OPCIJSKO) TREKING: POKHARA - DHAMPUS / zajtrk, kosilo, večerja
Po zajtrku se bo začel opcijski 2 dnevni lahki treking. Prvi dan nas čaka treking do vasice Dhampus, naslednji dan pa nadaljujemo do ene najbolj znanih razglednih točk Sarangkot. Prevoz do začetne točke od koder se bomo podali v osrčje Himalaje. Razdalja je 5-6 km, približno 2-3 ure. Na poti bomo lahko občudovali prekrasno naravo, se zazrli v najvišje gore sveta, se sprehodili med preprostimi vasicami in prispeli do vasice Dhampus, kjer bomo nastanjeni v družinsko vodenem penzionu. Videli bomo širok razpon Annapurne in drugih gora, ki vas lepo pozdravijo ob prihodu. Tukaj lahko uživate v neverjetnih sončnih zahodih Himalaje proti koncu dneva in se zbudite ob prekrasnem sončnem vzhodu, ki ju v primeru lepega vremena zagotovo ne bomo zamudili. Odprl se vam bo nepozaben pogled na dolino Pokhare ter Annapurno, Fishtail in druge visoke gore. Dhampus vam bo poleg osupljivih pogledov na gore omogočal tudi čas, da doživite lepoto in spokojnost nepalskega podeželja in si ogledate vsakdanje življenje vaščanov ter njihov način kmetovanja. Večerja in nočitev.

6. dan: POKHARA – SARANGKOT / zajtrk, večerja
Po zajtrku se bomo odpravili na obisk jezera Begnas, ki je v primerjavi z jezerom Phewa manj obljuden, okolica pa je spokojna in očarljiva. Pisani čolni, kristalno čista voda in okoliški zeleni griči vam bodo hitro zlezli pod kožo. Spokojnost jezerske pokrajine in mogočnost vršacev Himalaji v daljavi soustvarjate enega najlepših predelov Nepala. Kratek oddih ob prelepem jezeru. Sledi vožnja do znane razgledne točke Sarangkot, kjer bomo počakali sončni zahod in vzhod. Razgledi iz Sarangkot so osupljivi, zajemajo himalajske vrhove in jezera vključno z Dhaulagirijem (8.167 m), Machhapucchhare (6.997 m), Annapurne II (7.937 m) in Lamjung Himala (6.983 m). Sončni zahod in večerja. Nočitev.

(OPCIJSKO) TREKING: DHAMPUS – SARANGKOT / zajtrk, kosilo, večerja
Bujenje v zgodnji jutranjih urah in občudovanje sončnega vzhoda. Zajtrk. Naslednji cilj je hrib Sarangkot (približno 5 ur lahkega trekinga), izjemno znana razgledna točka s pogledom na himalajske vrhove in jezera vključno z Dhaulagirijem (8.167 m), Machhapucchhara (6.997 m), Annapurno II (7.937 m) in Lamjung Himalo (6.983 m). Nekaj časa za občudovanje prelepe narave in počitek. Počakali bomo na sončni zahod, nato pa nas čaka večerja. Nočitev.

7. dan: SARANGKOT - POKHARA / zajtrk, večerja*
Danes bomo vstali s soncem ter se skupaj čudili veličini Himalaje, od pogorja Annapurn do Dhaulafirija. Sarangkot je ena najboljših razglednih točk za opazovanje veličastnih sončnih vzhodov. Po zajtrku si bomo ogledali tempelj miru in ogledali belo pagodo miru (World Peace Pagoda). Vrnitev v Pokharo. Sprehodili se bomo do jezera Phewa s čudovitim pogledom na okoliške gore. S čolnom se bomo odpeljali do otočka, kjer stoji hindujski tempelj boginje Durga, tempelj Tal Barahi. Durga je tudi zaščitnica mesta Pokhara. Prosto za sprehod ob jezeru in nakupe. Nočitev.

8. dan: POKHARA –CHITWAN / zajtrk, večerja
Po zajtrku se bomo odpeljali do Narodnega parka Chitwan (UNESCO), ki je bil ustanovljen leta 1973 in je najstarejši narodni park v Nepalu. Na poti se bomo ustavili ob reku Trisuli, kjer bodo najpogumnejši del poti prevozili z raftom (2 uri), medtem ko bomo drugi opazovali naravne lepote. Narodni park se nahaja v regiji Terai (t.i. vlažna zemlja), kjer je pas močvirnatih travišč, savan in gozdov ob vznožju Himalaje. Popoldanski prihod v Chitwan, kjer bomo nastanjeni na prijetni lokaciji, ki omogoča samostojno odkrivanje parka. Večerja in nočitev.

9. dan: CHITWAN / zajtrk, večerja
Dan bomo pričeli z zajtrkom, nadaljevali pa s safarijem in ogledom mogočnega Nacionalnega parka Chitwan, ki je dom številnim rastlinskim in živalskim vrstam. Med njimi so sloni, medvedi, leopardi in ogroženi nosorogi, bengalski tigri in krokodili. Kopali bomo slone, opazovali redke živali, se sprehodili po neokrnjeni džungli, obiskali center za vzrejo slonov in krokodilov. Sloni so pomemben del nepalske kulture, ki ima dolgo zgodovino udomačevanja divjih slonov za različne potrebe. Park bomo odkrivali tudi s kanujem, plovba s katerim ponuja čudovito izhodišče za opazovanje narave. Večerja in nočitev.

10. dan: CHITWAN – KATHMANDU / zajtrk, večerja*
Po zajtrku sledi obisk sosednje vasice, kjer živi pleme Tharu. Spoznali bomo njihov način življenja, kulturo, tradicionalna oblačila in plese. Sledil bo ogled mesta Patan, znanega tudi pod imenom Lalitpur, zadnjega izmed treh mogočnih mest v katmandujski dolini, ki se ponaša z nenavadnimi kraljevskimi palačami, ozkimi ulicami, starinskimi prodajalnami in templji. Patan je najstarejše mesto v dolini, ki predstavlja zibelko umetnosti in tradicionalne arhitekture.. Ogledali si bomo tempelj Krišna Mandir, glavni trg v mestu Patan Durbar in zlati tempelj Hiranyavarna Mahavihar. Nadaljevanje poti v Kathmandu in nočitev.

11. dan: KATHMANDU - BENETKE / večerja, obroki na letalu
Po zajtrku se bomo podali na dopoldanski sprehod skozi mesto ter si ogledali tržnici Ason, kjer bomo lahko našli začimbe, zelenjavo, sadje, rože, tradicionalne jedi, nakit, obleke, pribor, itd. Nekaj časa bo ostalo še za samostojno odkrivanje mesta in njegovih lepot. Poslovilna večerja in odhod proti letališču. Polet proti Evropi.

12. dan: BENETKE – LJUBLJANA
Pristanek na enem od vmesnih letališč in nadaljevanje do okoliškega letališča in nato prevoz do Ljubljane.

V ceni

letalski prevoz Benetke–Dubaj–Kathmandu strošek letaliških in varnostnih pristojbin prtljaga avtobusni prevoz na destinaciji 9 nočitev nočitev v hotelih 3/4* v dvoposteljni sobi obroki po programu organizacija potovanja DDV -|-letalo

Osnovna cena:Pokličite

Povpraševanje

Odraslih
+ -
Otroci
+ -