Novoletni Rim z avtobusom

Številka ponudbe: 01|4703
Kategorija:

Met kovanca z željo v baročni vodnjak Trevi v novoletnem času bo prav poseben.

Osnovne informacije

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 35

Opis

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

  • pri udeležbi najmanj 45 oseb - od 289 EUR
  • pri udeležbi najmanj 35 oseb - od 319 EUR

1. dan: (MARIBOR-CELJE)-LJUBLJANA-ORVIETO–RIM / večerja
Odhod avtobusa ob 5.00 z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani. Vožnja proti Italiji, po avtocesti mimo Benetk, Bologne ter Firenc proti Orvietu. Mestece, ki se razteza na vulkanskem griču, je bilo poseljeno že v času Etruščanov. Danes pa je zanimivo zaradi svoje stolnice, podzemnega sveta, belega vina in okusnih slaščic. V popoldanskem času nadaljevanje vožnje proti Rimu. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: RIM– TIVOLI–RIM / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja v Tivoli – mestece, ki se razteza ob vznožju Tiburtinskih gričev. Tam si boste ogledali antično Hadrijanovo vilo, v kateri je vladar Hadrijan združil vse tisto, kar je videl na svojih popotovanjih po rimskem imperiju. Ogled renesančne vile D’ Este, poznane po številnih razkošnih vodnjakih in vodometih. Vrnitev v hotel in zgodnja večerja kateri sledijo priprave na najdaljšo noč v letu, ki jo boste preživeli na rimskih ulicah. Srečno 2019!

3. dan: RIM / zajtrk, večerja
Po neprezgodnjem zajtrku sprehod po antičnem in renesančnem Rimu z metrojem in peš: Kolosej (zunanji ogled), rimski in cesarski Forumi (zunanji ogled), Beneški trg z Viktorjancem, beneško palačo in palačo splošnega zavarovanja, Pantheon, trg Navona, baročni vodnjak Trevi, kjer velja vreči vanj kovanec z željo po vrnitvi v Rim ter Španske stopnice s cerkvijo Trinita dei Monti, ki velja za eno najlepših rimskih kulis. Nekaj prostega časa za samostojne nakupe ali raziskovanje večnega mesta. V popoldanskem času povratek v hotelu, večerja in prenočevanje.

4. dan: RIM– VATIKAN–LJUBLJANA–(CELJE-MARIBOR) / zajtrk
Po zajtrku ogled starokrščanskih katakomb, kjer so prvi kristjani pokopavali svoje umrle v sistem katakomb, ki se razprostira pod zemljo tudi v 5 nivojih. Ogledali si boste katakombe sv. Callista, v katerih, ocenjujejo, je bilo pokopanih okoli pol milijona kristjanon, baziliko sv. Pavla izven obzidja z medaljoni papežev ter moderni predel mesta, imenovan Eur. Sledi ogled državice Vatikan – ogled Vatikanskih muzejev, ene najbogatejših umetnostnih zbirk, trga in bazilike Sv. Petra. Lahko se boste povzpeli na kupolo, kjer se vam bo odprl lep razgled na Vatikan in Rim. V zgodnjih popoldanskih urah odhod in vožnja po Sončni avtocesti, z vmesnimi postanki, mimo Firenc, Bologne, Ferrare in Benetk proti Ljubljani, kamor je prihod predviden v poznih večernih urah.

Odhodi

Ob predhodni najavi (ob rezervaciji) je možen vstop na:

POČIVALIŠČU LOM, približno 20 min po odhodu iz Ljubljane
POČIVALIŠČU RAVBARKOMANDA, približno 30 min po odhodu iz Ljubljane
SEŽANA, pred železniško postajo, približno 60 min po odhodu iz Ljubljane

V ceni

Osnovna cena:Pokličite

Povpraševanje

Odraslih
+ -
Otoroci
+ -