Padova & Vicenze

Številka ponudbe: 00|7854
država
Italija
kraj
Padova
Kategorija:

Blišč in sloves Benetk velikokrat zakrivajo ostale zaklade dežele Benečije. Odpravimo se skupaj na odkrivanje dveh skritih biserov plodne ravnice med Jadranom in Alpami.

Opis

Odhod avtobusa v jutranjih urah. Vožnja po avtocesti v Italijo, mimo Benetk do Padove. Voden ogled starega mestnega jedra, ki se ponaša z vrsto izjemnih kulturno–zgodovinskih spomenikov iz različnih obdobij. Elipsast trg Prato della Valle z vodnim kanalom in kipi meščanov spominja po obliki in velikosti na rimski amfiteater, mestna bazilika Il Santo po velikosti prekaša vse druge sakralne stavbe v mestu. Številne kupole dajejo cerkvi sv. Antona že skoraj eksotičen videz. Pred cerkvijo stoji znameniti Donatellov konjeniški kip vojskovodje Gattamelata...

Uživali bomo na sprehodu po mestnem središču in občudovali prečudovite mestne stavbe, ki hranijo neprecenljiva umetniška dela, pri vsem tem si bomo privoščili odlično italijansko kavo ter se prepuščali italijanskemu motu ¨La vita e bella¨.

Na poti do mesta Vicenza bomo občudovali gričevnat in ravninski del pokrajine, kjer ne manjka paladijevih renesančnih palač, od katerih jih je le nekaj na voljo za ogled. Mestno središče se ponaša z izvrstnimi deli arhitekta Andrea Pietra – Palladia. Ogledali si bomo Olimpijsko gledališče, mestno palačo ali Basilico Palladiano, trg Piazza dei Signori in še in še. Pridoh domov v pozni večernih urah. 

  • Pogoj za izvedbo potovanja je vsaj 35 prijavljenih potnikov, v nasprotnem primeru vas bomo obvestili 7 dni pred začetkom potovanja / izleta.
  • Na poti potrebujete veljaven osebni dokument.

Co Carintia d. o. o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji ceni, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 10 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

V ceni

Cena 38 Eur vključuje:

  • avtobusni prevoz
  • vodenje in organizacijo potovanja

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

  • doplačilo za manjšo skupino med 35 in 44 potnikih 12 Eur
  • zavarovanje rizika odpovedi
  • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini Coris
Odhod Povratek Število dni Cena
26.09.2020 27.09.2020 1 38.00 € / osebo

Osnovna cena:38.00 €

Povpraševanje

Odraslih
+ -
Otroci
+ -