Pravljični Hallstatt in Božični sejem ob jezeru Wolfgangsee

Številka ponudbe: 00|10084
država
Avstrija
kraj
Hallstatt
Kategorija:

Preživite predbožični dan v pokrajini Salzkammergut , ki je sestavljena iz številnih jezer in majhnih vasic, ki so v času božiča še posebej čarobne. V predbožičnem času je vsaka vasica okrašena in v vsaki vasici se nahajajo številne božične stojnice. Tukaj so sejmi majhni, posebni in ljubki. Na stojnicah se pojavljajo tudi drugačni izdelki, bolj osebni in domači, saj jih izdelujejo ljudi iz teh vasi. Zraven pokrajine Salzkammergut se nahaja še svetovno znano in pravljično mestece Hallstatt, ki je lepo in vredno ogleda v vseh letnih časih.

Opis

Odhod: 10.12. 2022

Odhod iz Prevalj ob 08:00 uri ter vožnja mimo Holmeca, Wolfsberga, Spielberga, Lienzena do Hallstatt-a, ki se nahaja v regiji Salzkammergut.

Najprej bomo obiskali idilično vasico, ki jo obdaja Halštatsko jezero na eni in prekrasni vrhovi gorovja Dachstein na drugi strani .

Sprehodili se bomo po najstarejši slikoviti srednjeveški avstrijski vasici s pastelno barvnimi hišami z lesenimi balkoni, ki je uvrščena na Unescov seznam kulturne dediščine. Danes velja za najstarejše naseljeno vasico v Evropi z 923-timi prebivalci, letno pa privablja več kot 70.000 turistov. Obiskali bomo nenavadno »hišo kosti« v kapeli sv. Mihaela z več kot 600 pisanimi človeškimi ostanki. Možnost vzpona z razgledno vzpenjačo na hrib Salzberg, ki se ponaša s prosto lebdečo razgledno ploščadjo Hallstatt Skywalk 360 m nad tlemi, ki ob lepem vremenu osupne z dih jemajočim razgledom na jezero, vasice in okoliške gore.

Po ogledu prosto za individualni sprehod po mestecu, čas za kavico.

Sledi nadaljevanje poti proti pol ure oddaljenem jezeru Wolfgangsee, simbol katerega je v božičnem času 16 m visoka plavajoča laterna. Ustavili se bomo v objezerskem kraju St. Wolfgang, kjer bomo obiskali najlepši božični sejem ob tem jezeru. V čarobno okrašenem mestecu so na vsakem koraku stojnice s hrano, pijačo in različnimi izdelki. Lahko se boste predali prijetnemu prazničnemu vzdušju, pohajkovali po uličicah ter se med stojnicami sprehodili čez mestece vse do jezera. Na stojnicah, ki se vijejo čez celo mestece pa se boste lahko pogreli ob punču ali zakuhančku ter se okrepčali na kateri od številnih stojnic ter mogoče poskusili tamkajšnje specialitete.

Prosto do odhoda, predvidenega okoli 18.00 ure.

V ceni

Cena : 52,00 / osebo pri prijavi najmanj 40 oseb

Cena vključuje : prevoz s turističnim avtobusom, parkirnine, zunanje oglede po programu, turistično vodenje, organizacijo izleta, osnovno nezgodno turistično zavarovanje

Doplačilo: vožnja z vzpenjačo na razgledno ploščad Skywalking 18,00 EUR (skupina min. 20 oseb) oz. 20,00 EUR individualno.

POMEMBNO: cene veljajo pri udeležbi najmanj 40 potnikov na avtobusu.

V primeru manjšega števila udeležencev znaša doplačilo za izvedbo 12 EUR/osebo (plačilo pred odhodom ).

V kolikor bo prijavljenih manj kot 30 oseb, si agencija pridržuje pravico izlet odpovedati v zakonskem roku.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Odhod Povratek Število dni Cena
10.12.2022 10.12.2022 0 52.00 € / osebo / basic

Osnovna cena:52.00 €

Povpraševanje

Odraslih
+ -
Otroci
+ -