Predbožična Bratislava

Številka ponudbe: 00|10082
država
Slovaška
kraj
Bratislava
Kategorija:

Bratislava, glavno mesto Slovaške kljub majhnosti ponuja kar nekaj znamenitosti. Zagotovo vas bo očaralo ljubko staro baročne mestno jedro, ki ob božičnem času zasije v prazničnih lučkah in privabi obiskovalce s svojim sejmom in kulinaričnimi dobrotami.

Opis

Odhod: 17.12.2022

Odhod iz Prevalj ob 06.00 uri ter vožnja čez Avstrijo mimo Graza in Dunaja proti Slovaški prestolnici.

Najprej se bomo z avtobusom povzpeli na grajski grič do Bratislavskega gradu in parlamenta, od koder se ob lepem vremenu vidi vse do Malih Karpatov. Od tu še do impozantnega spomenika padlim – Slavin. Vožnja mimo palače Grassalkovicz: današnje rezidence slovaškega predsednika. Sledi peš ogled najpomembnejših znamenitosti mesta. Z gradu se bomo spustili na glavni trg mimo ostankov srednjeveškega obzidja, do glavnih mestnih vrat, Michalovega stolpa, se sprehodili po Michalski in Venturski ulici, se ustavili pred Mozartovo palačo, kjer je slavni skladatelj kot otrok blestel na enem izmed svojih prvih koncertov. Videli bomo sedež Academie Istropolitane, kjer je danes narodna univerzitetna knjižnica. Spustili ne bomo niti veličastne Martinove katedrale. Poiskali maskoti mesta Čumila in Schone Nazyja,, ki sta ena izmed številnih, ki krasijo mesto.

Po zunanjih ogledih znamenitosti sledi prosto popoldne za sprehode po simpatičnem mestnem središču in obisk številnih stojnic na božični tržnici pred mestno hišo, kjer se bomo lahko okrepčali z božičnimi dobrotami in tradicionalnimi slovaškimi specialitetami ali pa skočili na pivo v katerega izmed pubov. Možen je tudi individualni obisk mostu SNP S stolpom UFO.

Predviden odhod okoli 20.00 ure. Prihod v Slovenijo okoli polnoči.

V ceni

Cena: 61,00 pri prijavi najmanj 40 oseb

Cena vključuje: avtobusni prevoz, parkirnine, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacija, osnovno nezgodno zavarovanje.

Možna doplačila: vstopnina za UFO z razgledno ploščo 7,40 / os.

POMEMBNO: cene veljajo pri udeležbi najmanj 40 potnikov na avtobusu.

V primeru manjšega števila udeležencev znaša doplačilo za izvedbo 16 EUR/osebo (plačilo pred odhodom ).

V kolikor bo prijavljenih manj kot 30 oseb, si agencija pridržuje pravico izlet odpovedati v zakonskem roku.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Odhod Povratek Število dni Cena
17.12.2022 17.12.2022 0 61.00 € / osebo / basic

Osnovna cena:61.00 €

Povpraševanje

Odraslih
+ -
Otroci
+ -