Predbožični Trst in Miramare, ter Portopiccolo

Številka ponudbe: 00|6217
država
Italija
kraj
Trst
Kategorija:

Pridružite se nam na razgibanem enodnevnem izletu, kjer si boste ogledali grad Miramare, si vzeli čas za pravo uživanje ob kavi, se podali po nakupih ali preprosto pohajkovali po uličicah v predbožičnem vzdušju po italijansko.

Opis

Odhod:17.12.2022

Odhod iz Prevalj ob 08. uri zjutraj.

Vožnja s krajšimi postanki mimo Ljubljane do Tržaškega. Najprej bomo obiskali idilični grad Miramare, katerega je svoji ženi Charlotte dal zgraditi Maximilijan Habsburški. Grad zgrajen na pečini obdaja bogat botaničen vrt in nudi fantastični razgled na morje. Skupaj se bomo sprehodili skozi prečudovit park katerega krasijo drevesa, grmičevje ter eksotično rastlinje, ki ga je iz svojih potovanj prinesel Maksimiljan. Možnost ogleda notranjosti gradu in muzeja ( doplačilo). Sledi vožnja do čudovitega božičnega Trsta, kjer si bomo ogledali najpomembnejše zunanje znamenitosti od glavnega trga Piazza dell Unita d Italia pa Corso Italia do Canal Grande.

Sledi ogled Božičnega sejma.

Prosto za sprehod med pisanimi stojnicami, kjer se lahko podkrepite v eni izmed kavarn s pregovorno najboljšo kavo Evrope ali italijansko nacionalno jedjo – pico.

Za konec pa se bomo odpeljali do le nekaj kilometrov oddaljene Sistiane kjer so iz opuščenega kamnoloma v Sesljanskem zalivu zgradili prav posebno počitniško naselje Portopiccolo, vredno ogleda. Poleti je s svojimi plažami in ponudbo poseben magnet za kopalce, v predbožičnem času pa se odene v času primerno vzdušje. Zaliv se bo spremenil v obmorsko božično pravljico, kjer ne bo manjkalo zanimivih stojnic s privlačno in raznovrstno ponudbo božičnih daril, kulinaričnih dobrot ... Prosto za raziskovanje »Monaka v malem« do odhoda.

Odhod predviden okoli 20.00 ure

V ceni

Cena: 44,00 € pri minimalno 40 potnikih

Cena vključuje: avtobusni prevoz, parkirnine, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacija, osnovno nezgodno zavarovanje.

Možna doplačila: vstopnina v grad Miramare 11,50 € (ob prijavi), do 18.leta prost vstop

POMEMBNO: cene veljajo pri udeležbi najmanj 40 potnikov na avtobusu.

V primeru manjšega števila udeležencev znaša doplačilo za izvedbo 10 EUR/osebo (plačilo pred odhodom ).

V kolikor bo prijavljenih manj kot 30 oseb, si agencija pridržuje pravico izlet odpovedati v zakonskem roku.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti

Odhod Povratek Število dni Cena
17.12.2022 17.12.2022 0 44.00 € / osebo / basic

Osnovna cena:44.00 €

Povpraševanje

Odraslih
+ -
Otroci
+ -