Predpraznična Andaluzija in Madrid

Številka ponudbe: 05|4902
05.12.2019
Kategorija:

Osnovne informacije

1. (SLOVENIJA) – ZAGREB- MADRID - GRANADA

Zbirališče potnikov na Letališču Franjo Tuđman pri Zagrebu (možnost doplačila za prevoz) predvidoma v zgodnjih jutranjih urah in polet letala v Madrid. Po pristanku v Madridu bomo potovanje nadaljevali na tradicionalni jug Španije, v Andaluzijo. Na poti postanek v Campo de Criptana, kjer na slemenu nad planjavo stoji 11 mlinov na veter, ki predstavljajo najstarejše mline v La Manchi. Eden izmed mlinov je še vedno delujoč in ga poženejo vsako leto med kraljevim praznovanjem jesenske žetve žafrana. V kolikor bo čas tudi postanek v El Tobosu. Cervantes je prav ta kraj izbral za rojstni kraj Dulcineje, ljubezni don Kihota. Nadaljevanje poti do slikovite Granade, ki sta jo leta 1492 za kastiljsko krono zasedla Katoliška kralja Ferdinand in Isabela. Nastanitev v hotelu. Možnost ogleda predstave pristnega flamenka – tradicionalnega andaluzijskega plesa.

2. GRANADA – SEVILLA

Po zajtrku si bomo ogledali, po mnenju mnogih, najlepši zaklad Andaluzije−trdnjavo Alhambra z vrtovi Generalife. Sprehod še skozi staro mestno središče Granade in ogled kraljeve kapele − grobnice “katoliških vladarjev” Ferdinanda in Izabele. Popoldne nadaljevanje vožnje v prestolnico Andaluzije – Sevillo. Prosto popoldne za individualne oglede ali nakupe na tradicionalnem vsakoletnem sejmu v mestnem središču Feria del Belen. Sevilla je prav tako vsako leto pravljično okrašena.

3. SEVILLA – CORDOBA

Zajtrk in avtobusni ogled Seville (Isla Cartuja−prizorišče svetovne razstave leta 1992, Španski trg ...) te r ogled stolnice, Španskega trga, palače Alcázar. Prav gotovo bo posebno doživetje tudi sprehod po vijugastih ulicah Barrio de Santa Cruz. Zgodaj popoldne bomo nadaljevali vožnjo po dolini reke Guadalquivir do Córdobe. Ogledali si bomo biser arabske arhitekture iz časa kalifata, eno največjih mošej na svetu, imenovano Mezquita. Sprehod po vijugastih ulicah Barrio de la Judería, poznanih tudi po zanimivih notranjih dvoriščih − “patio”. Vožnja do hotela na poti v smeri Toleda.

4. TOLEDO – MADRID

Zajtrk. Ogled glavnega mesta pokrajine Castilla–La Mancha, znanega po slovitem toleškem jeklu. V mestu, ki je pod zaščito Unesca, se boste po srednjeveških uličicah sprehodili do ene najlepših gotskih stolnic v Španiji in nadaljevali do cerkvice Santo Tomé, za katero je v Toledu živeči manieristični slikar El Greco narisal svoje mojstrsko delo, »Pogreb grofa iz Orgaza«. Popoldne vožnja v Madrid in avtobusni ogled prestolnice. Ogledali si bomo Passeo de la Castellana, najdaljšo ulico v mestu s številnimi visokimi stolpnicami, muzeji in stadionom nogometnega kluba Real – Bernabéu, najbolj znan madridski prizor trg Cibeles z vodnjakom Kibele, mestna vrata Alcalá, areno za bikoborbe Las Ventas, Plaza España- trg s kipom Don Kihota in Sanča Panse, glavno poslovno ulico Gran Via, mestni park Retire … Nastanitev v hotelu.

5. MADRID – ZAGREB – (SLOVENIJA)

Po zajtrku sledi sprehod mimo Kraljeve palače, veličastnega doma burbonske dinastije, zgrajene v neoklasicističnem slogu z 2800 sobami. Današnji kraj in kraljica živita v palači Zarzuela zunaj Madrida, to palačo pa uporabljata za državne namene. Nadaljevanje sprehoda mimo madridske operne hiše (Teatro Real), trga Mayor, največjega in najlepšega renesančnega trga s številnimi kavarnami, bari tapas in restavracijami, ki vabijo mimoidoče. Prav na trgu se obiskovalec zaveda, da je v prestolnici Španije. Krajši postanek in nadaljevanje sprehoda do »srca Madrida«, kot pravijo trgu Puerta del Sol s sedežem madridske regionalne vlade ter kipom medvedke z jagodičnico – simbolom mesta. Predvidoma popoldne vožnja na letališče Barajas, predviden polet letala v zagreb je v popoldanskih urah. Za doplačilo prevoz v Slovenijo.

Opis

Predpraznična Andaluzija in Madrid

V ceni

V primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja ostaja vsebinsko enak, prilagojen letalskemu prevozu. Razpored izletov po dnevih se lahko spremeni.

Odhod Povratek Število dni Cena
05.12.2019 10.12.2019 5 - min. 45 potnikov, storitve po programu 559.00 € / osebo

Osnovna cena:559.00 €

Povpraševanje

Odraslih
+ -
Otroci
+ -