Zlata Praga

Številka ponudbe: 00|10155
država
Češka
kraj
Praga
Kategorija:

Zlato se je lesketalo daleč naokoli in od tod ime “zlata Praga”. 2 dni doživetja.

Opis

1.dan 16.09.2023

Odhod iz Prevalj okoli polnoči in vožnja z vmesnimi postanki  skozi Avstrijo na Češko. Po prihodu v Prago okoli 10.00 ure sledi ogled praških znamenitosti. Najprej se bomo odpravili na Hradčane, staro grajsko četrt z mnogimi zgodovinsko pomembnimi zgradbami. Sprehodili se bomo mimo zakladnice Lorete na največji grajski kompleks na svetu Praški grad, ki je vpisan v Guinnesovo knjigo rekordov (ogled notranjosti ob doplačilu).Sledil bo sprehod po najbolj slikoviti staroveški ulici Zlata ulička in ogled najmogočnejše cerkve v državi, katedrale svetega Vida, Vaclava in Vojteha. Nadaljevanje preko Male strani na kamniti Karlov most, ki ga krasi kar 30 baročnih kipov. Sledi nekaj prostega časa v mestu. Pozno popoldan odhod v hotel in čas za osvežitev in počitek. Večerja in nočitev.

 

2. dan 17.09.2023

Po zajtrku si bomo najprej ogledali cerkev svetega srca Jezusovega, mojstrovino, ki jo je zasnoval Jože Plečnik, nato pa obiskali eno najbolj ohranjenih judovskih četrti z pokopališčem, na katerem je kar 12. 000 nagrobnih kamnov. Sledi obisk Staromestnega trga, srca stare Prage. Postanek pred staro mestno hišo, kjer bomo na astrološki uri iz 1410 leta opazovali mimohod apostolov, si ogledali Karlovo univerzo, najstarejšo v srednji Evropi. Nadaljevali bomo na Vaclavski trg, kjer bo prosti čas za sprehode ali pokušino dobrega češkega piva v enem od lokalov. Prosto do odhoda proti Sloveniji v popoldanskih urah.  Prihod domov v poznih večernih urah.

V ceni

Cena: 152,00 €

 

Cena vključuje:

  • avtobusne prevoze po programu,
  • nočitev z zajtrkom in večerjo v hotelu 3*,
  • zunanje oglede po programu,
  • spremstvo in organizacija izleta ter DDV
  • turistično zavarovanje

DOPLAČILA na poti:

  • Praški grad okoli 11,00 EUR oz. 250 CZK (otroci, študenti in upokojenci nad 65 let okoli 5,50 EUR oz. 125 CZK)

DOPLAČILA ob prijavi:

  • enoposteljna soba 35 € (v primeru, da je oseba nastanjena v enoposteljno sobo je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi).

Pomembno: 

Cene veljajo pri udeležbi najmanj 45 potnikov na avtobusu. V primeru manjšega števila udeležencev znaša doplačilo za izvedbo izleta med 35 in 44 potnikov 20,00 € / osebo ; med 25 in 34 potnikov 56,00 € /os.

V kolikor bo prijavljenih manj kot 25 oseb, si agencija pridržuje pravico izlet odpovedati v zakonskem roku 

Osnovna cena:Pokličite

Povpraševanje

Odraslih
+ -
Otroci
+ -