Sarajevo

Številka ponudbe: 01|4197
Kategorija:

Čudovita država, kjer na majhnem prostoru najdete toliko lepot in zanimivosti kot nikjer drugje. Stičišče narodov, kultur in umetnosti od srednjega veka do danes. Prestolnica Sarajevo, obdana z vrhovi Trebeviča, Igmana, Jahorine in Bjelašnice navduši vsakega obiskovalca. Globoki kanjoni in znameniti kamniti most v Mostarju so samo še dodaten motiv za obisk te bližnje, drugačne in zanimive dežele.

Osnovne informacije

ČAS POTOVANJA: 2 dni / 1 noč
NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 35

Opis

Sarajevo, mesto različnih ver in kultur, grajeno v različnih obdobjih, pod različnimi vladarji, ki so pustili vsak svoj pečat v načinu življenja in razmišljanja, pa tudi v arhitekturi in umetnosti. Danes moderna prestolnica je polna ostankov otomanskih in drugih gradbenih mojstrov. V srce se nam je vtisnilo z zimskimi olimpijskimi igrami in podobami 4−letne vojne. Danes je moderno, obnovljeno in še lepše kot prej. Sarajevo je zelo živahno tudi zvečer in ponoči.

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

  • pri udeležbi najmanj 45 oseb -  93 EUR
  • pri udeležbi najmanj 35 oseb - 109 EUR

VRHUNCI POTOVANJA:

Baščaršija z obrtniškimi delavnicami, trgovinami, lokali, tunel upanja, terme Ilidža z izviri reke Bosne


1. dan: LJUBLJANA–NOVO MESTO–SARAJEVO
Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most v Ljubljani ob 4 uri. Vožnja proti Hrvaški, mimo Zagreba, Slavonskega Broda, Zenice do Sarajeva. Prihod v opoldanskih urah. Orientacijski avtobusni ogled mesta, nato sprehod po mestu z lokalnim vodnikom in ogled zanimivosti: staro mestno središče z Baščaršijo, Principov most, Vječnica, Gazi Husrevbegova džamija, stara pravoslavna cerkev, katedrala ... Po ogledu mesta priporočamo tipično bosansko malico (čevapčiči ali pleskavica v lepinji (doplačilo), nato prosto v starem mestnem središču, na Baščaršiji. V poznih popoldanskih urah nastanitev v hotelu v mestu ali na Ilidži, zvečer za doplačilo večerja, prenočevanje.

2. dan: SARAJEVO (TUNEL)–IZVIRI BOSNE (STOLP
AVAZ)–LJUBLJANA / zajtrk

Po zajtrku prosto ali obisk podzemnega tunela pod sarajevskim letališčem, ki je bil med vojno edini izhod iz obkoljenega mesta (doplačilo). Vožnja do izvirov reke Bosne, nato do najvišje stolpnice v mestu, stolpnice Avaz. To je čudovita moderna palača, najvišja na Balkanu, s katere je čudovit razgled na Sarajevo, sarajevsko kotlino in okoliške planine. Vrnitev na Baščaršijo in še nekaj prostega časa. Popoldan odhod iz Sarajeva, vožnja po dolini reke Bosne proti Doboju, mimo Dervente in po avtocesti mimo Zagreba do Ljubljane. Prihod v Ljubljano v večernih urah.

Možnosti vstopa na avtobusnih odhodih

Ob predhodni najavi (vpišete ob rezervaciji) je možen vstop:

  • POČIVALIŠČE STARINE pri Otočcu: Petrol, približno 35 minut po odhodu iz Ljubljane
  • POČIVALIŠČE ZALOKE: Petrol, približno 45 minut po odhodu iz Ljubljane
  • POČIVALIŠČE ČATEŽ: Petrol, 60 minut po odhodu iz Ljubljane
  • POČIVALIŠČE OBREŽJE: OMV, 65 minut po odhodu iz Ljubljane

V ceni

Osnovna cena:Pokličite

Povpraševanje

Odraslih
+ -
Otoroci
+ -